Něha zamrzlá v pubertě

Něha zamrzlá v pubertě

Anotace: http://www.diskografie.cz/bratri-orffove/sero/tunel/ https://www.youtube.com/watch?v=ht8ecbocWrk https://www.google.com/search?q=plihal+vlocka&rlz=1C1GCEA_enCZ982CZ982&oq=plihal+vlocka&aqs=chrome..69i57.3505j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Dívám se z okna

jak na parcelách taje

porcelánově bílý sníh

 

Krajky z vězení

bortících se krystalových mříží

utíkají do zahrad

 

Podklady, kterým usedly na klín

přijímáním či odmítáním něhy

paličkují nové vzory

 

Závojem brzkého šera se vkrade

nešikovná malířka tma

se svou trochou tuše do mlýna

jako kominík

 

Jen pár vyděšených krajek

se schová v rozsvíceném okně

které nevěřícně vyhlíží katastrofu

 

Dívce Zině

chystající se do tanečních

naskákají na bělostné spodní prádlo

 

Zina se točí v kole

klade si otázku

zda Jaromír

její tanečník

vnímá pravidelné vzory pohybů

vířících párů

vloček na parketu oblohy

 

Gardedáma se potí

pod duchnou v horečce

a tak Zinu domů doprovází Jaromír

povídá jí o tavení chladu

v ešesu pod stanem

 

Zina se ptá

zda v Carnotově cyklu

nezáleží i na tlaku

 

Jaromír ji k sobě přitlačí

a ona cítí taje

když chlad krajek taje

a Zima se stává maličkou

Autor Kaj, 15.12.2021
Přečteno 96x
Tipy 12
Poslední tipující: jenommarie, jitoush, Sonador, šerý, Psavec, Amonasr, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak jsem nejdříve ..přečetla.
Posléze, zkoukla..vybranou muziku.
Plíhal mi znamý je, ake ti bratři Orffové..nově a děkuji TI za ně
i za pocit z tvé krásné básně.:)

19.12.2021 21:24:02 | jenommarie

Milý Šerý, děkuji. Dal jsem tam písničky, které se také zamýšlejí nad "něhou sněhu".

16.12.2021 08:28:47 | Kaj

Že by Tě ovlivnila v publikaci magická hudba a text Orffů? Ale jo. Inspirace se dá najít všude. Líbí se mi tahle "originalitka." Takovej neotřelej závan není na škodu. Myslím, že zdejší server jen osvěží*

15.12.2021 23:16:42 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí