* * * 57)

* * * 57)

Aby byl zase den
Slunečný a bezvětrný jako durový akord
Hlídám tu černotu
Jež všechno prostoupila
Dlažba a klapot mých bot
Odrážejí se od šedých zdí
Za nimiž je útulno a teplo
Bloudím tmou a blábolím
Jsem unaven pitím piva
Jsem vysílen už se mi nikdo
Ani nevysmívá
Kroky jsou stejně zbytečné
Jako ostatní věci co stanou se
Na okraji vnímání
Už mám plné oči tmy
Ráno do mě budou vrážet
Slepé davy

                 20.10.1986

Autor Jan Kacíř, 18.12.2021
Přečteno 143x
Tipy 9
Poslední tipující: Amonasr, Iva Husárková, Sonador, šerý, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi poslední čtyři verše*

18.12.2021 18:06:28 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí