Kůra stromů

Kůra stromů

Anotace: Malování slovy 2022.

Maluji kůru stromů
i cestu známou domů.
Karlovo náměstí.
Park i štěstí.
Vůkol rušné silnice.
Tlačí se kořeny více.
Slunce hřeje a balancuje.
Úsměv mezi větve,
prchá bolest,
ať chce nebo nechce.
Šelest okolí.
Pozoruji, jak den se drolí.
Herečka v hlavní roli.

Hmatám a vyznávám lásku
tomu a tomu stromu.
Píseň ve jménu chrámu.
Kolaps klidu bez křiku.
Život je strom díků
a dopoledne bez vzlyků.

Maluji srdce do kůry
a hledám své kořeny.
I oči máminy.

Neřeším biologické hodiny.
Svět se točí bez změny.
Miluji strukturu a členění.
Objímat stromy je umění.
Jednota v okamžení.
Autor mkinka, 06.01.2022
Přečteno 101x
Tipy 12
Poslední tipující: Jarunka, Iva Husárková, Amonasr, Psavec, Fil, Vědma
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jituško,velmi pěkná báseň.Krásné vyznání....
Objímat stromy je umění....ano,tak to je.Může se stát,že na nás strom není ,,naladěn", my to nevnímáme a potom se stane pravý opak.Strom nám energii nedá,spíše naopak.
Ráda jsem si přečetla.

07.01.2022 21:49:17 | Jarunka

Díky za napsání. Moc jsi mě potěšila. Krásný večer.

07.01.2022 22:06:03 | mkinka

Skvělé

06.01.2022 12:15:39 | Fil

Děkuji zlatý.

06.01.2022 12:38:40 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí