Dnešní den

Dnešní den

Anotace: 2013 asi :-)

Prekérní pohled z okna

na zadeštěnou ulici

ve stylu Anglie.

 

I na mého psa padl splín.

Z nebe prší konfety.

 

Levitující Pákistánci a Somálci

v nedělních TV novinách

ždímají cáry informací.

 

Lyrické cvičeníčko

ve fitku s kavárenskými povaleči

diskutjícími o obrazech

a šíše.

160 příchutí vodní dýmky.

Vonné tyčinky v čajovně na rohu.

 

Počteníčko u cigaretky a kávy

o měsíčním svitu v odraze Tichého oceánu.

Kytka věnována dívce Vaších snů,

nebo bonboniéra rozkoše od chlapce Vaších dnů.

 

Líné podnebí, čekání na operu

vesnická činohra, loutkářské divadýlko pro děti

sladké zachraňování velryb,

nenáročné pokušení ukrást si kus lásky,

kdo jí najde, ten jí má.

 

Světlohra pracujícího kulisáka,

amfiteatr zmrzlinových příchutí,

zpívám své fence árie

složené ze slov, která zná.

huf huf,  Mona Lisa

můj nejdelší vztah. 

 

Autor Alexandr Rakita, 07.01.2022
Přečteno 156x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Psavec, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle je hodně dobrá*

07.01.2022 18:13:04 | Sonador

Děkuju

08.01.2022 19:47:47 | Alexandr Rakita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí