* * * 76)

* * * 76)

Na horizontu
patra a mandlí
         a závitů šedé kůry
tak hluboká noc
tak černá a zimomřivá
že ulice lže
a propadá se skutečností
do bubnů udeřil
aniž poznal
zabil myšlenky
vprostřed bezobsažné cesty
slova poházená
s barevnými motýly
po tramvaji
páchnou tabákem
                  a štěstím
tak hluboká
                  a ztracená
černota jiskřícího slunce
a modrých jisker
                  v trolejích
                  a podokapy

                 30.3.1987

Autor Jan Kacíř, 15.01.2022
Přečteno 146x
Tipy 7
Poslední tipující: Amonasr, Iva Husárková, šerý, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí