Ladným krokem

Ladným krokem

Anotace: Z šuplíkové sbírky Malování slovy 2022. Tato báseň je přepracovaná z roku 1991.

Ladným krokem.
Myslí i zvukem.
Rytmem i zvykem.
Hledám domov.
Nechci žít pod mostem.

Jen tak.
Roním slzy.
Beru obavy.
Dny proudí.
Bezpráví.
Prohra není.

Žijí sny.
Stesk vypsaný.
Jen tak šeptám
do oblak.
Jednou zaženu
svůj mrak.

Najdu jas v písmenkách.
Jsem dítě
a píšu mezi řádky.
Pohladím
a vejdu vrátky.

Pár řádků
a vracím se zpátky.
Přepisuji osud i páčky.
Jsem ladným krokem
ve vášni lyrou jazykem
a píši pro vás s citem
i souzvukem.
Autor mkinka, 22.01.2022
Přečteno 122x
Tipy 12
Poslední tipující: Amonasr, NPPPP, Sonador, Iva Husárková, Kubíno, Psavec, kudlankaW, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné vyznání... v sebe poznání*

22.01.2022 13:45:10 | šerý

Děkuji. Moc a moc.

22.01.2022 13:46:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí