Kapka

Kapka

Z růže trnu, jenž nemá ráda

krve kapka do vody tak padá.

Pod vodou provázky rudé

kapka z nich však sotva bude.

 

Tmavnou a rozpíjí se v dál

Světlají, kdo by si co přál.

Další se v dlani slévají

do vody padají pak potají.

 

Je tma a nikdo je nevnímá.

Pod vodou ticho a klidno klidná tma.

Nejsou nikde, a přesto všude 

Krve proud, a žlutorudý květ. 

 

~☆~

Autor Protos1182, 23.01.2022
Přečteno 139x
Tipy 10
Poslední tipující: Vědma, Marry31, Iva Husárková, šerý, Kubíno, paradoxy, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Žlutorudý květ, no tak jestli to je, jak si myslím, tak gratuluji:)

23.01.2022 20:09:19 | paradoxy

Ta kapka krve jsem, ...
Zas o ni lehčí
Nad vodou
Obláčky mlhy křepčí...
...
Pam pam pa pam

23.01.2022 23:07:55 | Protos1182

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí