Podzim

Podzim

Nebe zbarvilo se do olova,
studený vítr krajem listí žene,
stojím a dívám se beze slova
na stromy unavené.

Na holé větve, zmáčené kmeny,
v chladivé mlze skryté,
snaží se slunce z bělavé pěny,
vyprostit paprsky neurčité.

Je podzimní den se smutnou tváří,
okna jsou zavřena a z kamen jde žár,
teplo tě objímá, to teplo je dar,
v takový den, je podzim podoben stáří.
Autor Kan, 24.01.2022
Přečteno 135x
Tipy 18
Poslední tipující: Amonasr, Emily Říhová, Kubíno, Fialový metal, Iva Husárková, šerý, Marten, Psavec, Vědma, Jan Kacíř, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak jako příroda svá období střídá,
tak člověk koloběh lidského života vnímá...
Tak nějak zvláštně se dotkla, Kane, děkuji

26.01.2022 23:04:38 | Emily Říhová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí