Kocovina

Kocovina

Nicota zlá, beztvará,
z cárů bouřlivé noci.
Lhostejnost; kdo o ni se postará,
kdo nechá ji bez pomoci ?
Propadlé šedivé ráno,
vzpomínky z nechuti váznou;
kdo řekne ne, kdo znovu ano,
svévolí nehoráznou ?
Otevřete okna, vyrazte dveře,
ven vyžeňte černé prázdno,
ten odér divoké zvěře,
anebo padněte na dno.
Autor Kan, 02.02.2022
Přečteno 87x
Tipy 11
Poslední tipující: Amonasr, JSJ, Iva Husárková, Psavec, jitoush, Vědma, Koala, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý. A je v tom i špetka naděje...

02.02.2022 14:21:32 | Koala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí