Vrba

Vrba

Na břehu stojí ustaraná vrba,
sklání se nad hladinu
a její větve, jak vlasy rusalčiny,
do vody padají a vodou se smáčí.
Šedivé mraky s podzimem přicházejí
a studený vítr
staré vrbě vyčesává zapomenuté
ozdoby jejich vlasů,
jež pomalu odplouvají na hladině času
do ztracena.
Na ledový příkrov snáší se sníh.
Pod jeho tíhou vrba se sklání.
Odolává.
Staleté duby se lámou a umírají
a vrba dál v tichém utrpení stojí.
Autor Kan, 06.02.2022
Přečteno 98x
Tipy 11
Poslední tipující: Iva Husárková, jenommarie, šerý, Sonador, mkinka, Vivien, Psavec, Amonasr, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to princip přežití. Co nemůžeš ovlivnit, nechej stéct a jdi dál.

06.02.2022 20:20:14 | Kan

To se mi moc líbí. I závěr opravdu nadčasový.

06.02.2022 16:42:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí