Vzpomínka

Vzpomínka

Chvěla ses co vodní hladina,
u břehu, kde právě začíná.
Stála jsi jak vrba a svou dlaní
hladinu jsi hladila, jako když se
nad ní, její větve sklání.

Já pohledem tě z dálky hlídal,
jako jestřáb kořist svoji,
když se v lese ptáci rojí.
Často jsem tě takto vídal.

Vždy odnášel si vzpomínku,
jak vrbové proutí, vázala jsi do vínku
a ten na hlavu sis vložila,
ve stínu vrb dlouze se zasnila.
Možná o čarovném kamínku.
Autor Kan, 13.02.2022
Přečteno 104x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Sonador, šerý, Amonasr, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hřejivé vzpomínky,
jsou jak ty kamínky
z nichž skládáme krásné sny
a plníme jimi všední dny...

14.02.2022 21:42:38 | Emily Říhová

Líbí.

13.02.2022 11:16:33 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí