Řeka

Řeka

Brodí se řekou,
sklouzává po kamenech,
chytá se větví stromů,
na kterých vyrůstá mech.
Řeka mu ovíjí nohy,
do proudu jej vroucně láká,
valí se korytem do doliny,
neteče rovně, je křivolaká.
Když zvedne se z břehů,
pak bez citu všechno boří,
valí se kameny, padají stromy,
uhasí ohně, které hoří.
A když utiší se,
stydlivě mezi břehy teče,
z ní můžeš se klidně napít,
když skloníš se k ní, vkleče.
Autor Kan, 15.02.2022
Přečteno 117x
Tipy 14
Poslední tipující: Marten, Iva Husárková, šerý, Amonasr, Psavec, Fil, Sonador, Dreamy, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No já bych z řeky raději nepil aspoň tady u nás v opavě smích. Pěkné

15.02.2022 13:29:22 | Fil

Děkuji.

15.02.2022 12:25:08 | Kan

Moc líbí.

15.02.2022 10:53:37 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí