Píseň

Píseň

V životě jsem nebyl
tak zesláblý mlčením,
jako pod okapem
letošního roku.
Kroky jsem litoval,
které vedly mě stranou
života a štěstí
k hlíně neúrodně bledé.

Kurvo,
v očích máš
tisíc hadů z ráje.
nestoudnice,
pod praporem rozkroku
vlečeš stádo svých pokušenců
a já jak beran
mezi nimi jdu.
Hlavu mám zkrvavenou od zdí.
Asi jsem hledal něco jiného.

Nikdy mi nebylo
tak smutno z mlčení,
jako letošního léta.
Semínka trav v mé hlavě
umírala a chladla.

              24.9.1987

Autor Jan Kacíř, 24.02.2022
Přečteno 141x
Tipy 5
Poslední tipující: Kaj, Marten, Friday, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Beran nebo beránek?

25.02.2022 09:00:45 | Kaj

Spíš ten beran - zaslepený a zaťatý.

25.02.2022 09:10:04 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí