Čistý stůl

Čistý stůl

karty vynést na stůl 

z bot si setřít prach.

Maska hráče pokru. 

Pod ní schován strach.

 

Být a nebo zahrát, 

s trumfy hru falešnou. 

Pod fasádou mysli

toulat se za slečnou.

 

Zdát se to jako klam

někomu na oko se může. 

Pod maskou hráče 

vykvetla duhová ta "růže".

 

Kvete, a květ jí voní 

pečovat zahradník.

Ten stále musí o ní.

A nezklamat. 

 

Květina je pro něj vším

co malý princ nad růží

U stolu tiše sním

a z desky si smítka odmetám.

 

 

 

Autor Protos1182, 26.02.2022
Přečteno 123x
Tipy 19
Poslední tipující: Emily Říhová, Marten, Sonador, Fialový metal, Lexi, Květka Š., Vivien, Kan, mkinka, paradoxy, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, a ten závěr, moc prima.

27.02.2022 12:01:12 | Vivien

Hezké a citlivé.

27.02.2022 10:05:44 | mkinka

Líbí se mi. Povedené to máš*

26.02.2022 23:14:57 | šerý

Děkuji Šerý.

27.02.2022 09:19:07 | Protos1182

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí