Mají to v očích

Mají to v očích

snášela se tma

pofukoval větřík

a já seděl na balkoně

zatímco oni

se rvali a řehtali

a pobízeli jeden druhého k šílenostem

 

když už se tma přestala snášet

a prostě jen byla

vlezl jeden z nich za mnou na balkon

 

vsadili se

jestli přeskočí zábradlí

někteří ho dokonce povzbuzovali

tak se ho ptám

? ty chceš vážně skákat ?

neodpověděl

vlastně ani nemusel

stačilo

abych se mu podíval

do očí

 

tak mu říkám

neskákej

co si myslíš, že se stane

dole na betonu si zlomíš páteř a …

skočil

ještě než jsem to stihl doříct

vlastně jsem ani nemusel

stačilo

na chvíli se mu podívat

do očí

hned byste tu páteř viděli

 

tak jsem se zvedl

odešel

teď stojím před zrcadlem 

v odrazu je někdo jiný

dívám se na něj

do očí

ale nic tam není

napadá mě

zda je to zrcadlem

že nedokážu pohlédnout

sám na sebe

 

marně si s tím 

lámu hlavu

jenže pak se otočím

a vidím

že se snáší tma

pofukuje větřík

a já sedím na balkoně

zatímco oni ne 

Autor Pavka Stanislav, 05.03.2022
Přečteno 139x
Tipy 4
Poslední tipující: šerý, lawenderr, Fialový metal, Kan
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A zrcadlo mlč !
Kuš ...
Již bylo dostatek času.
Větřík si chce hrát dál každé ráno s Tvojí ofinou.
Hezký.

06.03.2022 05:30:01 | Fialový metal

někdy slyším hlasy, které nejsou,
ale ty nevychází ze zrcadla

14.03.2022 22:03:28 | Pavka Stanislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí