* * * 109)

* * * 109)

Jako bych cítil
kroky, které mě čekají.
Nechte mě snít tady na tom místě.
Vím, že se neubráním
explozi informací
ani u displeje,
který mrká
do mých přiopilých očí.
Jako bych tušil
ozvěnu až prásknu dveřmi (jednou).
Chtěl jsem
oškubávat na loukách květy
a už nekvetou.
Nejsem ochoten
spasit tento svět.
Nikdo to ode mne ani nečeká.
Hledám své okraje
po ulicích.
Všude, kde jsem si odpliv'.
Všude!
Trčím ze svých útrob,
jako údy ztracených
duší obětovaných vědě.
Špiritus - lék na churavé srdce.

Ó hvězdy,
kdybyste zpívaly
zakázané písně všech dob.

              10.10.1987

Autor Jan Kacíř, 07.03.2022
Přečteno 141x
Tipy 6
Poslední tipující: Vivien, šerý, Friday, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak to je jedna z těch nadčasových, a líbí se mi

11.03.2022 09:25:41 | Vivien

Ta poslední třetina veršů, jsou pro mne TOP.

08.03.2022 17:43:40 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí