Vzpomínka II.

Vzpomínka II.

Nehybné ticho v tomhle baru,
lhostejně barman utírá
sklenici za sklenicí, pohár po poháru,
ke dveřím pohled upírá.
Piano pomalou skladbu přede,
docela tiché noční blues,
ve světle barvy modrošedé,
vosk ze svíce kape na ubrus.
Neměnné ticho v tomhle baru,
hostů je sotva tuctu půl,
nemohou ani všichni tančit v páru,
nový host svou odložil hůl.
Za hostem vstoupí dáma;
ti dva nepřišli spolu,
ta žena přišla sama
a přistoupila k jeho stolu.
Co to bylo ? Seznámení ?
Snad po velmi dlouhé době,
ti dva dopřáli sami sobě
vzpomínku na dávné překvapení.
Autor Kan, 09.03.2022
Přečteno 151x
Tipy 12
Poslední tipující: Amonasr, šerý, Psavec, Marten, Fil, Fialový metal, paradoxy, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzpomínky, co krásně hřejí,
nikdy nebudou mít barvu šedi...
Krásný večer, Kane

10.03.2022 22:09:25 | Emily Říhová

Děkuji.

09.03.2022 18:30:23 | Kan

Pěkné zajímavé

09.03.2022 11:35:38 | Fil

Dobré. Dobrý tah slov v šumění životní zkušenosti. Pozvolné a nenucené, upřímné a od srdce vyjádřené.

09.03.2022 10:31:21 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí