* * * 117)

* * * 117)

Oblklopuješ mne
jako dusno v podvečer
nad přimhouřeným okem řeky.
A já té vodě vyoperoval střeva
bez narkózy se svíjela v křeči
až k soutoku s městskou kanalizací.
Obestupuješ mne
jako sevřené šiky mlhy,
když po ránu pronásleduji čas,
abych jej dostihl
a vrazil mu do úst docházkový lístek.
Nacházíš se všude kolem mne
v nehmatných podobách.

              8.11.1987

Autor Jan Kacíř, 18.03.2022
Přečteno 130x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Marten, Psavec, mkinka, Sonador, Vědma
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...výborná*

18.03.2022 09:35:28 | Sonador

Děkuji.

18.03.2022 10:04:50 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí