Krysí zpěv

Krysí zpěv

Anotace: Tohle jsem konec konců já.

Jedna krysa vystrašená,
uvnitř jenom tep a dech,
do svých promluv zamotaná
skrývá pravdu ve svých zdech.

Slavíka tam pokousala,
na psa použila drápy,
datla zlobou zardousila,
nechce to vzít ani zpátky.

Jedna krysa se vzteklinou,
uvnitř ní jen tep a dech,
pokládána za nevinnou
plní ji z nich jejich krev.

S hlodáky na jinou krysu,
s drápy do masa jelena,
využila jejich citů,
s jejich duší je zničila.

Jedna krysa u zrcadla,
zvenku krev, vevnitř tep a dech,
vidí pravdu, je zdroj zla
a nevrátí už rány zpět.

Krysa v slepých očích čistá,
chce zmizet než zas kousne,
ocas se však s nimi spoutá,
krysí srst dál krví žhne.

Jedna krysa s rudou srstí
nahradí svůj ocas bodcem,
zraní všechny jedem krysím,
seznámí je se svým zlem.

Jedna krysa osamělá,
na srsti jen zaschlá krev,
přede všemi sama skrytá
nechce v srsti rudou zpět.

Jedna krysa lže si sobě,
že je hvězdou milovaná,
ví však sama až moc dobře,
neprávem je ozářená.

Jedna krysa je zlomená,
samu sebe lituje,
nemizí pryč krev zaschnutá,
k sobě ocas směřuje.

-listopad 2020

Autor onlyKRYSA, 21.03.2022
Přečteno 107x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka, petrzal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí