Kubistický obraz

Kubistický obraz

Anotace: Inspirace obrazy E. Filly

Spirála souboje,
barevné vytí,
býk se lvem vestoje,
bojují o přežití.
Barva krve po plátně stéká,
nebyl to záměr, však musí to být.
V zápalu boje malíř se svléká,
lva – nahý chce napodobit.
Obrovský obraz v obrovském rámu,
děsivá životní scéna.
Malíř je znavený jako po flámu,
noc odplula do ztracena.
Dílo je hotovo, dokonáno,
uléhá, když Měsíc jde spát.
Usíná a s ním brzy ráno
i nebeský třpytný hvězdopád.
Autor Kan, 23.03.2022
Přečteno 86x
Tipy 6
Poslední tipující: Sonador, Marten, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kubismus nemusim, ale báseň je skvělá*

25.03.2022 10:08:48 | Sonador

Díky za koment.

01.04.2022 21:10:23 | Kan

Krásně jsi popsal. Boj v duši, umění citu i bolest na plátně hvězdného formátu.

23.03.2022 11:15:37 | mkinka

Děkuji Ti za komentář. :-))

23.03.2022 11:42:07 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí