Démosthénés II.

Démosthénés II.

Démosthénés
sluní se na pláži
a přežvykuje kamínky.
Za starých časů bylo ticho,
nebýt doba,
než přiletěly vrány,
odměřována tepem hodinových strojů.

Démosthéna
si slunce obrátilo
rozšklebeným břichem vzhůru.
Jeho psí zkrvavený jazyk
plandá ve větru
jako cár praporců Athénských.

Zabývám se svými výkaly,
neboť neexistují zakázaná témata.
Co je to síla tradice
proti síle karabáče.
Patnáct talentů stříbra
je mění nepoměřitelné
mou celoživotní výplatou
(včetně důchodu).
Ten řečník si mohl žít.
Nebýt topho, že koktal
a dědictví mu uniklo.

Jedině král má pravdu.
Pozorně sleduji jeho prohlášení
a podle nich
upravuji své myšlenky.

Král není na oblázky.
Raději krvavý kus masa.

Hledám si nové téma.
Král naznačil,
že neexistují výkaly.

Démosthénés se válí ve výkalech.
Do jeho otevřeného břicha nalétávají mouchy.
Ústa vycpanáí ostrými šutry
se nezavírají
a cosi ještě
         stále - - -
         a pamatujte...

Potají
    zabývám se Démosthénem.
král naznačil vše.
NEEXISTUJÍ TÉMATA.


              22.-31.3.1988

Autor Jan Kacíř, 06.04.2022
Přečteno 160x
Tipy 3
Poslední tipující: Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí