Démosthénés III.

Démosthénés III.

Anotace: Pro úplnost. Je to seškrtaná verze předchozí varianty a také snad poslední.

Sbírka: Vzdoromládí

Démopsthénés
sluní se na pláži
a přežvykuje kamínky.

Za starých časů bylo ticho.
Nebýt doba,
než přiletěly vrány,
odměřována ocelovým tepem hodinových strojů.

Démosthéna
si slunce obrátilo
roušklebeným břichem vzhůru.
Jeho psí zkrvavený jazyk
plandá ve větru
jako cár praporců athénských
na, z vody ještě čnících, stěžních u Slamíny.

Zabývám, se svými výkaly,
neboť neexistují zakázaná témata.

Jedině král má pravdu.
Podrobně sleduji jeho prohlášení
a podle nich
usměrňuji svoje myšlenky.

Hledám si nové téma.
Král naznačil, 
           že neexistují výkaly.

Démosthénés se válí ve výkalech.
Do jeho otevřeného břicha
buldozer nahrnuje hlavy proavdověrných.

Potají
zabývám se Démosthénem.
Král naznačil vše.
NEEXISTUJÍ TÉMATA.

            28.4.1988

Autor Jan Kacíř, 08.04.2022
Přečteno 144x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí