* * * 132)

* * * 132)

Podle tvé duše
ještě rozestavěné
nazval bych toto místo „Zmatení“.
Stejně jako pojmenovali
bibličtí praotcové
                město s věží.

Jenže ty nejsi z nepálených cihel
a vůbec už nedosahuješ k nebesům.
Přes Babylón se přehnala spousta potop
žhavých jak kujná ocel
a tys odešla s jiným národem
do úplně cizích míst.

             18.7.1988

Autor Jan Kacíř, 18.04.2022
Přečteno 123x
Tipy 11
Poslední tipující: La Suneteto, Pablo Kral, Sonador, šerý, Marten, Akrij8
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsem rád, že poznávám Tvou dějinnou poezii, která posouvá, ukazuje a žije

18.04.2022 22:24:16 | Akrij8

Díky moc...

18.04.2022 22:59:19 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí