Měsíční sonáta II.

Měsíční sonáta II.

 

Hlásky přilepené na dolním rtu
jsou obtížené horkem polibků.

Zatím, co Petr již tuší druhé kokrhání
a tvůj muž na noční směně
proměňuje své ruce
na stránky zítřejších novin,
zatím, co se ve mně tak nesmyslně propadáš,
cítím na zádech tíži svědomí zítra
a pozítří v hlavě
spojené záchvaty štěstí a kocoviny.

Našel jsem ji.
Shýbala se ke sklenici
jako Sulamit k hroznům
a já jí všechna slova
hlásku po hlásce
okusoval ze spodního rtu.

Nikdy se oheň s vodou
nesetkaly v takovém zápase.
(Zrovna jsi vítala dceru,
která se vrátila z chmele
a tvůj muž byl
kdesi na dovolené.)
Nikdy mi hlava nevylítla tak vysoko.

Nikdy...

Svět se točí.
Je to karneval,
na kterém více či méně úspěšně
vyměňujeme masky.

ONA snad ještě existuje.
Peníze z nás tahají
poslední zbytky svědomí.

Byli jsme jen
robustní pijáci piva.

            3.10.1988

Autor Jan Kacíř, 22.04.2022
Přečteno 159x
Tipy 9
Poslední tipující: Marten, sluníčko sedmitečné, šerý, Psavec, ukrytá v máku, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ani dvojka nezklamala. Pěkný dávný počin*

22.04.2022 12:08:03 | šerý

Je v ní spousta hezkých obratů a až na "nevílítla" :)), je to skvělý :)!

22.04.2022 11:43:11 | ukrytá v máku

Hanbím se a nachovím. Děkuji. Opraveno.

22.04.2022 12:31:56 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí