Smutná Madona

Smutná Madona

Viděl jsem za oknem tvář,
bledá a zasněná byla,
jako Madona pro oltář,
co Rafaela proslavila.

Život v očích měla,
však smutek na líci,
kdo ví proč posmutnělá
dívá se na ulici.

Jarem rozkvetlé květy,
radostný zpěv ptačí,
okenní parapety
holubům sotva stačí.

Proč smutek nosí,
ty tváře bez úsměvu ?
Možná je kdysi kdosi,
zahanbil ve svém hněvu.

Jaro se neptá, žije dál,
dál ve své kráse.
Chvíli jsem pod oknem stál,
ta tvář nehýbá se.

Kdo je ta tvář,
co skrývá se za ní ?
Chce získat svatozář,
ta smutná paní ?
Autor Kan, 28.04.2022
Přečteno 127x
Tipy 12
Poslední tipující: root, Marten, Amonasr, Psavec, Fialový metal, mkinka, paradoxy
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-)...pěkné

28.04.2022 13:35:48 | Květka Š.

Já děkuji.

28.04.2022 23:07:58 | Kan

hodně se mi líbí. Téma velmi silné.

28.04.2022 11:30:50 | mkinka

Děkuji pěkně.

28.04.2022 11:55:41 | Kan

Rádo se stalo.

08.02.2024 15:57:06 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí