Noc.

Noc.

Noc přišla oknem do pokoje,
voněla trávou a vlhkou hlínou.
V té tmě hledám oči tvoje,
a trápím se spoluvinou.

Noc přišla oknem do pokoje,
vešla s ní lehká vůně léta.
Ty hledala jsi ústa moje,
Té noci na vrcholu světa.

Spolu se díváme do pozdní noci,
své rty dostali jsme ze zajetí.
Co způsobil génius loci,
ze vzpomínek nám neodletí.
Autor Kan, 13.05.2022
Přečteno 150x
Tipy 14
Poslední tipující: Amonasr, ukrytá v máku, Marten, CULIKATÁ, šerý, Psavec, Fialový metal, Vivien, Sonador
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zejména ta první strofa*

13.05.2022 13:07:08 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí