Cesta tramvají

Cesta tramvají

Anotace: Babičce 2022

Jedu ráno a vidím němé pohledy,
průzkumné lidské soustavy
a chytám dění bez promarnění.
Slunce svítí a lidé bez úsměvů
a město bez andělů.

Je vedle mě místo.
Pojď si sednout babičko.
Já vím potěšíš maličko
a řekneš mi opět - holčičko.

Nebe má občas hodně práce
a člověk je malý vládce.
Podám Ti ruku na pozdrav.

Neumírá se, jen občas schránka jde odpočívat,
když má stálý chvat
a atribut vzpomínek ožívá.
Věří se, že nepřijde doba ledová.

Ach, holčičko, ta voda se nedostává.
Právě si přejela, ale to se dá
i tma se světlem stává.
Jsi ještě mladá a stále nedočkavá.
Křížek na čelíčko a tradá.
Mám Tě ráda.
Autor mkinka, 19.05.2022
Přečteno 101x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Amonasr, Květka Š., CULIKATÁ, Psavec, Fialový metal, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ne vždy se stává, aby někdo nabídnul
své místo starému člověku.
Ze své zkušenosti vím, že přítomnost
starého člověka mladé bleskově uspí.

19.05.2022 11:13:17 | Kan

Děkuji za nádherný komentář.

19.05.2022 12:26:46 | mkinka

Rádo se stalo.

19.05.2022 19:57:49 | Kan

Slova jsou milou podporou mého psaní.Mám radost i dojetí, že díky tomu mé tvoření má smysl.

19.05.2022 20:25:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí