Měsíční sonáta V.

Měsíční sonáta V.

Hlavatá varování přicházenjí shora
jak kameny a pěsti,
Tak mě vem na milost
jako obláček peří pod tvou hlavou,
neboť pošetilost
je zlomená svíčka fantazie.

Možná, že fis moll
není tónina nejveselejší,
jenže co říkám,
chci říkat měkce.

Oheň se zahříval
v paprscích tvého těla
a slova,
z nichž jsem vyřkl polovinu,
kroužila ti v záhybech ucha
jako duhová kulička,
kterou jsem dávno ztratil.

Možná, že právě fis moll
je tónina touhy.
Naplnilas mě,
jako se hroby
zavírají hlínou.
Tvou černou šálu
mám omotanou přes oči.

         13.9.1989

Autor Jan Kacíř, 02.06.2022
Přečteno 161x
Tipy 12
Poslední tipující: kudlankaW, Koala, Psavec, šerý, Sonador, CULIKATÁ, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělá tónina!

02.06.2022 13:54:22 | Koala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí