Přišel čas svařeného vína V.

Přišel čas svařeného vína V.

Opět čas svařeného vína,
Teď umlká mi mlčení.
To dlouhé ticho
Odválo mi slova
Do rachotu žití
Do kolotu světa
A já už myslel
Že více se to nezmění

Náhle se vrátila
Šepotem a zpěvem
Znovu se vzdala
Nechala se svázat
Jen pro tu chvíli
Z marnosti bytí vzatou
Jen pro zastavení -
Pro tu chvíli
# # #
Svatou
# # #
Díky můj Bože
Za uzlíčky malé
Za vrnící
Štěstí nenadálé

         1.12.1997

Autor Jan Kacíř, 14.06.2022
Přečteno 211x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, CULIKATÁ, Jeněcovevzduchukrásného, šerý, Marten, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí