Řeka a čas.

Řeka a čas.

Dívám se na řeku,

jak v ní čas plyne,

dívám se na řeky jiné,

jsou také - na útěku.

 

Dívám se na odstíny vody,

na pěnu, vlny, tah pstruhů,

jak vodní ptáci podletí duhu

zpátky do nepohody.

 

Vrby se nad vodu sklání,

vlny jim odbíjí čas,

i někde uvnitř nás,

nás hladí vlídnou dlaní.

 

Jako ta voda, plynou i léta,

od pramenů, až na konec světa.

 

 

Autor Kan, 14.06.2022
Přečteno 156x
Tipy 17
Poslední tipující: zdenka, Amonasr, CULIKATÁ, Květka Š., šerý, Marten, Fialový metal, Psavec, Frr, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji Vám všem za komentáře.

14.06.2022 21:26:15 | Kan

Tak jako řeka, plyne i náš čas... Moc pěkná.

14.06.2022 16:14:25 | CULIKATÁ

Pěkná, povedla se

14.06.2022 15:47:53 | Constantine

Pěkně sis pobásnil*

14.06.2022 14:31:21 | šerý

Hodně se mi líbí už od první sloky.

14.06.2022 11:34:34 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí