Chléb

Chléb

Anotace: Malování tahů 2022

Víš, Jituško, je to dávno,
co maminka přinesla chléb.
Léta Páně to mi věř.
Bylo nás 10 dětí.
Práce jako smetí.

Dívám se na prababičky
bílé vlasy.
Jsou krásné a zdobí je copy.
Mluva přesná a čestná -
duše sálá velká.

Víš, měli jsme políčko
a od kraviček mlíčko.
Tam u Sedlova
drželi jsme spolu,
zpívali u toho a toho stromu,
vědouce, jak pevné je domů.

Za císaře Pána doba zrála
a i drobeček milovala.
Teď kočičko spi.
Jednou procitneš a uvidíš.

To, co hřeje nejvíc.
Přeci z lásky krajíc.
Ochutnej jej víc a víc.

Ruce, co hnětou těsto
i obilí, co dá úsilí
a péči, co není za chvíli.

Ochraňuj náš chléb zdejší,
Bože přemilý.
S Tebou se nebe i zem spojí
v nitru i lesku písní trojí.
Autor mkinka, 15.06.2022
Přečteno 101x
Tipy 10
Poslední tipující: Olin_Petrzelka, Amonasr, Fialový metal, Akrij8, CULIKATÁ, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lámeš své srdce na chléb, který rozdáváš láskou, milá Mkinko

16.06.2022 00:26:22 | Akrij8

Děkuji Ti, milý Jiří

16.06.2022 05:17:29 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí