Proudění

Proudění

Anotace: Malování tahů 2022

Slova dají domov,
utřou života pot.
I tenkrát Lot zakázal
ženám se ohlížet.
Sodoma i Gomora je občas v nás.
Užírá i láteří v nevhodný čas.

Shakespeare věděl,
proč ptát se - být či nebýt.
Nahotu v sobě poskládám,
mírem procitám.
Ten guláš v sobě si umíchám
s kořením i burácením.
Jsem u umyvadla,
jednou beru pádla.

Necítím jizvy nitra.
bude krásné zítra.
Báseň se rodí z vřídla
a zpívá citem i vůní mýdla.
Voním Ti jako socha živá?
Kočka přede a držíme minutu ticha.
Autor mkinka, 28.06.2022
Přečteno 135x
Tipy 16
Poslední tipující: Jarunka, Protos1182, CULIKATÁ, Fil, Fialový metal, šerý, Psavec, Amonasr, Kan, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je velmi pěkné Jituško...

29.06.2022 20:45:21 | Jarunka

Děkuji.

29.06.2022 21:27:13 | mkinka

gulášek z Tvé radosti - toť dobrota jest od kosti** ST*

28.06.2022 12:44:18 | Frr

Ach, děkuji.

28.06.2022 13:37:13 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí