Zamyšlení

Zamyšlení

Anotace: Malování tahů 2022

Jedno nebe mezi tmou
i sen mezi tíhou.
Osud občas hoblinou
a píše ódu svou,
klikatou i vrásčitou.

Stárnu mezi výhonky svých slov
na kluzišti zanedbaný krov.
Svírám květ poznání
a tlumím života šumy.

Třeba se to jednou hodí
až odpluji tou lodí
z přístavů mrákot i blouznění.

Jen pár slov dá znamení.
Jedno je neměnné,
že bytí nechce být dřevěné
ani olověné,
ale mluví a v čárách plyne.

Co dnes jsi namaloval, drahý dne?
Vegetariánská snídaně
a možná je chladněji i příjemně.
Tok pocitů se zvedá.
I Budhismus něco dá.
Vědění pomáhá.
Autor mkinka, 30.06.2022
Přečteno 112x
Tipy 11
Poslední tipující: Amonasr, CULIKATÁ, Nona, Marry31, šerý, Fialový metal, Psavec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká

30.06.2022 14:31:33 | Nona

Moc děkuji.

30.06.2022 14:32:06 | mkinka

Líbí se mi, Mkinko*

30.06.2022 13:05:23 | šerý

Děkuji, milý Šerý.

30.06.2022 13:35:21 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí