Spať a nespať

Spať a nespať

Nehnevám sa na noc
že skáče tak
ako pískajú nočné košele

moje zaspávanie
je už totiž veľké
a má vlastnú narkózu

aj keď účinkuje až nadránom



Vankúš je už pár rokov mŕtvy

otrieskaný o hlavu
v rytme nespavosti
a lebka sa nie a nie rozbiť

stále z nej nevyteká uvoľnenie
a sny sú len staré povedačky
a legendy v knihách o veštení



Skúšam sa ožierať
hodiny pozerať porno
unaviť sa rýchlou jazdou
nadávkami
čítaním návodov na použitie
vnútornej strany viečok

nič

počujem prázdnotu
vo vzdialenom tikaní
kuchynských hodín
a aj chladničke škvŕka v bruchu
zhasnuté svetlo

zakrádajúci sa démoni
sú už na strašenie pristarí
a neoriginálni

vŕzgajú im kolená
o poschodie vyššie
až sa bojím
že mi na ksicht spadne strop
aj s prevaľujúcim sa susedom

strašidlá to stále skúšajú
aj keď sa už dobre poznáme
no možno sa pri mne cítia
v bezpečí

nespia spolu so mnou
až kým ráno opäť nevytiahne
slnko za golier
späť na mrakmi pooranú oblohu

až potom môžem snívať

keď ostatní vstávajú
do krutej reality
svojich dojebaných životov

dobrú noc
ráno
Autor Nervaque, 01.07.2022
Přečteno 208x
Tipy 13
Poslední tipující: šerý, CULIKATÁ, lawenderr, mkinka, Frr, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pomalu načítám tvoje texty od konce a vidím tam to své ráda tě vidím, tak ano, ráda tě zase vidím. Pro mne jedny z nejlepších, co kdy četla...asi každý.

09.07.2022 13:48:35 | Philogyny

Taková před zrcadlem a na nic si nehraje*

02.07.2022 14:09:20 | šerý

moje zaspávanie
je už totiž veľké
a má vlastnú narkózu- nádherný obrat.
Moc pěkně napsané.

02.07.2022 10:25:46 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí