Jednou

Jednou

Anotace: Malování tahů 2022

Věřím v jednotu lidství,
že každý ji jednou zjistí.
I mravenec má něhu
a do rukou ho beru.

Neublížím a s ním tepu.
Ve slovech i v citech
na různých místech.
Zem též jeho domovina
a i po pádu se zvedá.

Malé tělo má,
ale plně se odevzdá.
Společenství s plnou škálou vjemů
dobře ví,
jak se dělá domů.

Jedno mraveniště -
spolu i za sebe a příště.

Jednou bude líp
a jdu mravence políbit.
Autor mkinka, 23.07.2022
Přečteno 121x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, CULIKATÁ, Amonasr, Psavec, šerý, Frr, kudlankaW
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mraveneček v lese, těžkou... A člověk ani svůj život, neunese.

Byl dříčem, mravencem
a nebyl zrovna Ferdou.
Ráno čile se k práci probudil
uléhal znaven... s nocí černou.

23.07.2022 15:54:57 | šerý

Díky za Tvé milé řádky. Kdysi jsem byla v Kolíně na přednášce o mravencích a mám k nim velikou úctu.

23.07.2022 16:00:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí