Žár

Žár

Anotace: Malování tahů 2022

Tekutina žilní
tělo živí a zjemní.
Duše ta mluví
a rosou v poušti jest.

Která hláska zná smysl hvězd?
Mudrcové hledali jednu zvěst,
kde pravého štěstí je mez.

Křišťálová koule psala písmeno,
ale nebylo v temnotě vyslyšeno.

L třepotalo se v novoluní.
Á brečelo, že nemá spojení.
S truchlilo pro zalíbení.
K pádlovalo do údolí.
A věřilo, že srdce poví
pohádku mezi dvory.

Je horký dvorek
a duší nahý.
A po zápraží písmena sází.

Co vyroste?
Babylón už přeci není,
pokvete láska bez churavění.

Jen zalévat vášní určité snění.
A plody jsou zralé k utržení.
Ňam v políbení.
Autor mkinka, 24.07.2022
Přečteno 124x
Tipy 13
Poslední tipující: CULIKATÁ, Emily Říhová, Sonador, Amonasr, Frr, Psavec, Vivien, Marry31
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

rosná je Tvá báseň Mkinko Ty má..Mkinko Ty má**

24.07.2022 16:34:04 | Frr

Ach, děkuji.

24.07.2022 20:12:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí