Zvíře jménem Kolín

Zvíře jménem Kolín

Anotace: .

.


jak moc nejapné je
být kolínský alkoholik?

bloumat
polapen v gravitační jámě
rozpáleného hibernujícího města

nikdo jiný nenašel důvod či odvahu
se tu procházet
tou souběžnou opuštěnou chůzí
tě podpořit

z pachů asi nejvíc
na chodníku naschlá chcanka

je to příliš osudové
aby to šlo jen tak přechlastat

v noci je pavučina ještě lepkavější
na nádru geng zlodějů aut
kam taky nepatříš

horko
broskvová vodka
a pár zmatečných
nikam nesměřujících vzpomínek

Mojmírie
to jsme to dopadli
ale ani dnes bych se nespokojil s tvými obědy z polotovarů
kritizoval bych je
i tvůj vytřeštěný pohled
i když už jsem se taky vytřeštil
život mě vytřeštil
ukázal mi
kde všude překážím



.
nemlč!
zavrč!

ale už to nejde, je pozdě




.
Autor CORONATION, 02.08.2022
Přečteno 124x
Tipy 6
Poslední tipující: DH22, Vianney, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to v básni vypadá, když autor prochází městem bez růžových brýlí :-)
Vyznívá to neotřele, je to dobrý*

02.08.2022 12:26:24 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí