Stejnorodý

Stejnorodý

 

hudba: Steve Gibbs - Patterns

 

           Stejnorodý 

 

 

Rádce můj nejdražší přečti si myslánku  

V Údolí králů vlhká je zem

Na stéblech ostřice uleháš ke spánku

A do tvé mysli vkrádá se sen

 

Příteli nejdražší přečti mou myslánku  

A na chvíli při mne stůj, prosím  

Vždyť, stejné sny se nám zdají 

Ve svitu sluncí své poutě jdem bosí 

Planety otáčí úsměvy v koutech 

A můzy 

Po zemi štěstí hvězd na zádech nosí

 

Pomalu přichází poslední odstavec 

a naše cesta se v rozcestí dělí

V Údolí králů ulehlá ostřice 

Neděle přechází do pondělí  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor vůně mraků, 13.08.2022
Přečteno 123x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, CULIKATÁ, Sonador, Amonasr, Jeněcovevzduchukrásného, jitoush, šerý, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta mi unikla. Tak chválím dodatečně. Vydařená básnička.

15.08.2022 12:32:18 | mkinka

...."Myslánka"....krásný novotvar....má úplně jinou energii než myšlenka....myslánka je ze srdce.../úsměv/....líbí se mi Tvá báseň....ji.

13.08.2022 09:36:52 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí