Pasáček hvězd

Pasáček hvězd

Vysoko na nebi, na mléčné dráze,
srazil se malý vůz s velikým,
hvězdy se s rachotem sypaly na zem,
z oblohy pršící uhlíky.

Jeden ten do ruda planoucí střípek
spadl k nám do lánu pšenice,
nikdo se nedoví, kam ztratil se zbytek
těch perliček z nebeské truhlice.

Pasáček měsíc se rozhlédl z výše,
pak na flétnu zapískal po kraji
a hvězdy se vrátily na oblohu tiše,
tak jako se ovečky sbíhají.
Autor Nazarian, 20.08.2022
Přečteno 140x
Tipy 15
Poslední tipující: Caliéry, CULIKATÁ, ukrytá v máku, Marten, Psavec, Jan Kacíř, Sonador, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky všem.

25.08.2022 05:58:46 | Nazarian

Taková jemná a krásně metaforická.

24.08.2022 08:20:06 | Caliéry

Moc hezká.

24.08.2022 08:13:56 | CULIKATÁ

Mile hvězdná báseň :)!

22.08.2022 13:00:28 | ukrytá v máku

Líbí.

20.08.2022 20:11:39 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí