Čertík

Čertík

Senoseč uzmula z tvých vrkočí vláhu

já však piju, piju a žlutý nektar zvoní

vštípilas mi zlatý nuget v závity mých vrutů

dalas mi naději že veřeje nezabloudí 

do zpráchnivělých stavení

 

Ty čertíku z krabičky od parfému

líbáš pradávné noci co ocelové výstuže

hltám temnotu dní stvořených pro rosu

čerpám pel ze smotané zmije v podkroví

a den je černý jak vlásky komety v mezihvězdí

 

Snad v příští patii naleznu tě

tu královnu srostlou se zlatým kaštanem

kučery zavlažené mojí krví bují do nedohledna

líce promáčené mojí plasmou planou v dál

a hromobití vycítilo slabinu našich duší

 

Pověz mi  -  stálo to za to?

když březové piliny odskakovaly v příšeří

a tok velehor přerůstal hlubiny moří

a tys byla tak daleko i tak blízko

jak srdce hoří, jak jednoho dne stvoří

zelený trávník a kopací míč?

 

Čertíku z krabičky od parfému

zavoň krystalickým medem

vrkoče potajmu 

napusť si jedem

a pak se konečně

a definitivně

rozplyň...

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 30.08.2022
Přečteno 106x
Tipy 11
Poslední tipující: CULIKATÁ, Psavec, Sonador, šerý, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tady je úrodno a dobrej flek s podhoubím poezie.*

31.08.2022 00:15:24 | šerý

Děkuji za komentář

31.08.2022 00:30:19 | Pablo Kral

Čertíku jen ještě pobuď ST*

30.08.2022 23:43:33 | Frr

Moc děkuji za ST a slibuju, že pokračování čertíka ještě bude

31.08.2022 00:28:22 | Pablo Kral

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí