Rak....

Rak....

Zmatený rak běží žlutou travou, 

na nožkách podkůvky z stříbra opačné.

Sova v zeleném slunci se našla, 

kamenné květy lehce jsou povadlé. 

 

Krystaly noci ze země raší, 

pod nimi rodí se plovoucí ptáci.

Skleněným vzduchem tiše plují,

záblesky barev pokřikují, jsou slepí

 

Duhové ve skle nesou se barvy

ze vzduchu líhnou se červené larvy.

Krmí se světlem toho zpěvu.

doplavou potichu k žlutému sněhu.

 

Tam v sněhu tiše zelený sedí rak,

na krystal černý upíná zrak

Žerou ho červy rudí tiše 

Za to že vylezl ze své skrýše. 

 

 

Autor Protos1182, 19.09.2022
Přečteno 102x
Tipy 15
Poslední tipující: Iva Husárková, Emily Říhová, Sonador, mkinka, CULIKATÁ, Stanislav32, Marten, Psavec, šerý, Lexi
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo!*

22.09.2022 08:35:34 | Sonador

Není rak jako rak..., ale v Tvém podání písmenek krásně povedený..

20.09.2022 07:53:48 | CULIKATÁ

Přeji hezké ráno.

19.09.2022 07:25:20 | Fialový metal

Dekuji

19.09.2022 10:49:54 | Protos1182

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí