Konec léta.

Konec léta.

Vosy zpité přezrálými plody,

zmateně bzučí kolem hlavy mojí,

žár, vzduch nehýbá se, stojí

a leskne se jak zářijové vody.

 

Léto se loučí, podzim je na spadnutí,

modrá se ovoce - slivoní,

kdo vezme je do dlaní, rád si přivoní

a vzdát se jich, nic ho nepřinutí.

 

Vždy smutné je, dát sbohem létu,

podzimu do náruče padne,

zapomenout na ně, není snadné,

možná - jen nad krásou podzimních květů.

Autor Kan, 19.09.2022
Přečteno 84x
Tipy 9
Poslední tipující: kudlankaW, Jeněcovevzduchukrásného, Stanislav32, Marten, Marry31, Psavec, Fialový metal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ať se daří na konci léta.

19.09.2022 11:13:18 | Fialový metal

Díky, nápodobně.

19.09.2022 12:05:43 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí