Jsou, ale věci

Jsou, ale věci

 

 

Jsou, ale věci

 

K těm, co bývají si vždycky předem jisti

nepatřím a svoji vůli nevnucuji jiným.

A lež, kterou se chrání děti před bolestí,

nečekám. To bylo by, jak perly házet sviním.

 

Jsou, ale věci, o které se ani v opilosti,

ač zlákán náladou, slovy nezmíním

těm, co bývají si vždycky předem jisti

vším a svoji vůli vnucují mně i jiným.

 

Vám magoři však odpustil bych i bez hořkosti

tu lež jenž s trochou zkušeností pochopím

a nemuselo by to být ani v hloupé opilosti.

 

Snad přijde chvíle, kdy i já blázen pochopím,

že žít jen zdvořilostí není ten správný rým

pro ty, co bývají si vždycky předem jisti.

 

30.10.2022

 

Autor blues, 30.10.2022
Přečteno 181x
Tipy 16
Poslední tipující: Vivien, DH22, piťura, Iva Husárková, Sonador, Psavec, mkinka, Fialový metal, šerý, Dreamy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No pravda, a je to venku. Člověku poté odlehne*
Rád jsem si přišel, Blues.

30.10.2022 15:51:51 | šerý

...ta je rázná a moc hezky napsaná..:)

30.10.2022 14:54:04 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí