Předzvěst letního bouření

Předzvěst letního bouření

Anotace: (Dodatečně jedna z letošního jara.)


Bouřková mračna

stahují se na obzoru

a zatímco ostatní

odcházejí do úkrytu

ty jen tiše pozoruješ

tu světelnou hru

v povzdálí

 

Nebojíš se

běžet v dešti

v euforii 

na kost promočená

objímáš kapky

 

Dým cigarety dohasíná

a ty se ovíněná

smyslem noci

potácíš v opojení

na nebeské pavlači

 

A pak najednou

déšť smývá všechen

prach ze zaprášených

okenních parapetů

a vzpomínky na přicházejícího léto

ožívají spolu se svěžím

závanem vláhy jara

 

Tančíš v rytmu víru

letní bouřky

uprostřed horké jarní noci

která nad ránem

se zase promění

v obyčejný jarní den  

 

A tak nakonec

celá ta předvěst

letního bouření

je jen sen o snu

který se promění

ve svěží letní déšť

až přijdou první 

červencová rána

 

Autor Denael, 27.11.2022
Přečteno 80x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Bufik, Fialový metal, Psavec, Iva Husárková, Sonador, Stanislav32
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jsem ráda, že se mi nechce spát... takový krásný text před spaním číst, díky*

27.11.2022 01:19:02 | Sonador

Příjemné oteplení,hezké

27.11.2022 01:10:21 | Stanislav32

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí