Všední den.

Všední den.

Ulicí táhne se vzdech,

světla v oknech domů,

za větvemi stromů,

mihotavě svítí,

jak světýlka na blatech.

 

Město se do života budí,

vstávání sténá a bolí,

oknem dere se ven a do okolí,

táhne se ulicí

a podlaha v koupelně studí.

 

Kde najde zastání, komu je třeba ?

Život si bere, co musí,

vezme si tady a tady zkusí,

co může, nebo, jak dokáže

vydělat na kousek chleba.

Autor Kan, 25.12.2022
Přečteno 79x
Tipy 18
Poslední tipující: šerý, Stanislav32, Sonador, Iva Husárková, Jeněcovevzduchukrásného, Fialový metal, Marten, Psavec, Frr, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji pěkně a přeji hezké svátky.

25.12.2022 10:53:49 | Kan

To se mi hodně líbí.

25.12.2022 10:22:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí