novoroční

novoroční

 

 

vyslovit začátek roku
je jako první pokus malého čtenáře
plynule spojit hlásky a slabiky
a snažit se pochopit
jako otevřít neznámou mapu
chvíli v ní tápat
plést sever a jih
a vzdalovat se zvolenému cíli
dál a dál se mýlit
ke známému vracet se zpět
než intuice a pochopení
lokalizují určitý bod
jenž otočí tělo a mysl kolem své osy
jak něčí přejné ruce
a napoví

 

 

 

 

Autor cestadolesa, 02.01.2023
Přečteno 104x
Tipy 17
Poslední tipující: DH22, Sonador, Frr, Friday, Fialový metal, Psavec, mkinka, Marten, Stanislav32, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a na rozcestích déj vu...

03.01.2023 16:43:08 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí