SEDĚL JSEM POD FÍKOVNÍKEM

SEDĚL JSEM POD FÍKOVNÍKEM

Anotace: ...

 

seděl jsem pod fíkovníkem

sledoval moře

popíjel ouzo

 

vlhký vzduch vonící solí

a západ slunce

mají své kouzlo

 

starý muž

v typické plážové košili

sedící u stolu naproti

se na mě podíval a řekl:

vy jste z Čech?

ano, to jsem

 

tajemně se zadíval na moře

Čechy ... rodiště úžasného Alfonse Muchy...

odkud znáte Alfonse Muchu?

zvu Vás ke mně na výborné tsipouro, příteli

zde už stejně zavírají

povím Vám úžasný příběh o tom

jak jsem poznal Alfonse Muchu

 

posadili jsme se na terase

na lavici z dubového dřeva

stmívalo se

starý muž nalil tsipouro

bylo dobré

 

povězte mi, jak znáte Alfonse Muchu?

našel jsem si ho na googlu

aha, a to je vše?

ano

 

pak jsme se milovali

Autor Šimon Sáva, 11.01.2023
Přečteno 75x
Tipy 9
Poslední tipující: Sonador, Psavec, Fialový metal, Frr, maliska, Jan Kacíř, Friday
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí