Chcel by som

Chcel by som

Chcel by som byť hudbou,
nie len tak mlieť hubou.
Zájsť do všetkých klubov,
nie pre bolesť zubov…

…kde tancovať dá sa,
kto spieva si, má sa.
Veď hudba je krása
a v kráse je spása.

Poéziou chcem byť,
niečo krásne zložiť,
dušu chcieť pretvoriť,
by lepšie bolo žiť.

Byť v kostole maľbou
a svätých mať za mnou,
pri čítaní žalmov,
kľačia s knihou malou.

Chcem byť slza šťastia,
syn, ktorý sa vracia.
Chcem zohrievať srdcia,
po tom srdcia lačnia.

Tento cit chcem ctiť,
nie zvieraťom byť,
dušu objaviť,
s bohom svet tvoriť.
Autor RoTa, 13.01.2023
Přečteno 75x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, Stanislav32, 96., šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí