Vidíš......?

Vidíš......?

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Bože jim dej......

Odkud přicházíme
co jsme
............a kam půjdeme
Gauguinův obraz
také tone v modré
...........a tolik v něm otazníků
Miluji záhady barev
...........ale o modré vím asi vše

Jsme jako mozaika
...........skládačka osudů
jak život ubíral se časem
Každý pár
z barevných kamínků
jeden malý obraz
............on a ona
poskládali ho spolu...
Na samém počátku otazník
Stejný
jak maloval ho Gauguin...

Všichni vzcházíme
pod oblohy modrým lánem
Toužíme po jeho jasu
..............modravé....
záři úchvatné jako akvamarin
tkví v srdci Tvém stejně
..............jak po ní žízní to mé

Vidíš..........?
Už svítá
Nút právě rodí
rudá do modré
na pár chvil vmíchá
........úchvatný červánek

Neplač
Ještě stále to zlý sen není
Můžeš být klidná
Jsi se mnou stejně
jako s námi všemi
........zde...
Autor Těšínský, 24.03.2007
Přečteno 355x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na modrém polštái neskutečna
se tulíš ty a jedna brečna
že zdá se býti vyjímečná?
to jenom osud spletla
tahle tečna.... ?

02.04.2007 23:17:00 | Nút

Krásné.Tys tu modrou svou básní pohladil.
Také ji mám ráda a stále se k ní vracím,
když jen chvilka času vybyde.

28.03.2007 21:02:00 | s.e.n

Nádherná..

24.03.2007 22:47:00 | Roger

Pěkná báseň ;-)

24.03.2007 21:07:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí