Ukrajina

Ukrajina

K líčí zamířit
výstřel a pal
pak už jen lítost
smutek a žal

Kde jsou ty chvíle
kde jsou ty časy
Kdy svojí dívce
čechral jsi vlasy

Hroutí se dům
hoří ves
Zmizela zahrada
pryč je les

Kde býval smích
zní jen pláč
neptej se proč
neptej se nač

Kolony tanků
Zdáli se valí
Prach a dým
Zemi halí

Smrt a zkáza
Zemí jdou
Ukrajinou
Nebohou

Svět se hrozí
Svět se děsí
Leč válka je pro něj
V dáli kdesi

Tvůj svět zmizel
Zůstal jsi sám
Ach můj bože
Co dělat mám

Život se zhroutil
Ztratil svůj cíl
Proč jsi nás bože
opustil

Otázek mnoho
Odpověď není
Ztratil jsi naději
Že se to změní

Autor kozorožka, 21.01.2023
Přečteno 91x
Tipy 12
Poslední tipující: BArBArKO, Kan, Stanislav32, Bufik, annanymsová, Marten, Psavec, Lioness
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké, tuze smutné :-(

22.01.2023 10:27:27 | Stanislav32

Děkuji. Nikdo jinak nereagoval. Je to citlivé téma. Bohužel politicky. Zaniká humanismus, lidský aspekt. To mě moc vadí. Co naděláš. :-(

22.01.2023 12:04:53 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí